Welke soorten vispassen zijn er?

 

Op 1 januari 2007 verving de VISpas, in handig creditcardformaat, de welbekende Sportvisakte en Grote Vergunning. Met deze VISpas kun je vissen in alle wateren die in de bijbehorende Lijsten van Viswateren zijn ingebracht. Samen met je VISpas vormt je Lijst van viswateren de schriftelijke toestemming om ergens te mogen vissen. In de lijsten van viswateren zijn de wateren opgenomen, waar je mag vissen met het betreffende document.

 

VISplanner App

Met de VISplanner App check je eenvoudig en direct aan de waterkant met je smartphone of je er mag vissen of niet, op basis van jouw eigen VISpas. Inclusief alle benodigde informatie van viswateren. Ook vind je er op de Google Maps kaart allerlei visserijvoorzieningen als trailerhellingen, visstekken, hengelsportzaken en meer.

 

Waar mag ik vissen?

Met de VISpas en bijhorende Lijsten van Viswateren of de VISplanner App op zak mag je vissen in alle wateren die in deze lijsten vermeld staan.

  • Je mag met twee hengels en alle toegestane aassoorten vissen.
  • Je hebt één pasje als bewijs dat je lid bent van je vereniging, de federatie én Sportvisserij Nederland - dit scheelt een hoop papierwerk.
  • Je helpt mee aan een goede controle, visstandbeheer en de organisatie van wedstrijden.
  • Je bent lid van Sportvisserij Nederland en draagt zo bij aan de belangenbehartiging van de Nederlandse sportvisser zodat jij tot in de lengte van dagen kan en mag blijven vissen

 

JeugdVISpas

  • Je wilt gaan vissen, leuk! Goed plan, maar vergeet je vergunning niet mee te nemen! Hieronder lees je wat je nodig hebt
  • Ik was op 1 januari dit jaar 13 jaar of jonger
  • Ik vis alleen met een volwassene(18 jaar en ouder) die wel een VISpas heeft, en doe dat met maximaal één hengel.

Goed nieuws! jij hebt dit jaar geen eigen document nodig maar wel een jeugdvergunning. Je kunt deze gratis jeugdvergunning aanvragen op de homepage van onze website. Veel plezier aan de waterkant!

 

  • Ik vis ook wel eens met anderen of alleen of met meer dan één hengel

Jij hebt de JeugdVISpas nodig. Deze is vaak een stuk goedkoper dan de VISpas. Deze krijg je automatisch als je lid wordt van een hengelsportvereniging. Bestel 'm direct eenvoudig via onze website homepage en je kunt meteen naar de waterkant! of koop 'm bij de hengelsportwinkel bij jou in de buurt.

 

  • Ik was op 1 januari dit jaar 14 jaar of ouder

Als je op 1 januari van dit jaar 14 jaar of ouder was, dan heb je dit jaar een VISpas nodig. Hiermee mag je in ongeveer 90% van het water in Nederland vissen en het is meteen het bewijs van lidmaatschap van je vereniging. Bestel de VISpas direct via onze website homepage, hiermee kun je meteen naar de waterkant.

 

Kijk met VISplanner op Google Maps kaart waar je met jouw (Jeugd)VISpas of Kleine VISpas mag vissen. VISplanner is beschikbaar als website en te downloaden als app.