Wedstrijdverslag 3e winterwedstrijd

Na het uitvallen van de 2e wedstrijd (stadsstreng Bolsward) door de ijspret in de provincie stond nu alweer de 3e winterwedstrijd op het programma en wel een koppelwedstrijd te Makkum.

Zo rond 7.50 uur vond de loting plaats, je weet van tevoren dus niet met wie je gaat vissen en dat is eigenlijk best wel leuk. Tien vissers hadden zich opgegeven dus vijf koppels mochten naar de grote zijlroede waar Klaas Bakker de stekken al had uitgezet.

Als koppel zit je een paar meter uit elkaar dus je kunt goed overleggen hoe te vissen en natuurlijk gezellig kletsen. Om 9.00 uur konden we onder best wel aardige weersomstandigheden starten met de wedstrijd.

Zou er wintervoorn zijn dat was toch wel de meest brandende vraag, het had de laatste tijd best wel veel geregend dus het water was dik en troebel niet echt geschikt voor de voorn zo zeiden de deskundigen. Al snel bleek dat er voornamelijk kolblei werd gevangen en dus weinig voorn.

Zo rond de klok van 12.00 uur werd er besloten om nog een uurtje langer door te vissen de koppels hadden er duidelijk zin in, dus doorvissen tot 14.00 uur. Bijzonder is om te vermelden dat Anne Dirk op plek 2 een mooi richeltje had gevonden en daar een aantal mooie vissen kon vangen. Op plek 3 had Teake het aan de stok met zo bleek later een prachtige zeelt, de eerste keer verspeelde hij hem totaal niet verwacht was het de tweede keer wel raak verbaast waren we er wel over.

 

De uitslag:

Uitslag:

Steknummer:

Koppel:

Gewicht:

1

5

Albert Abbink/Klaas Bakker

9920

2

2

Anne Dirk van Assen/Siem Vos

8920

3

1

Harrie Olde Olthof/Frans Temme

7700

4

3

Teake Wielinga/Ruud Roelvink

4960

5

4

Bert Dorenbos/Freerk van Duinen

2820

 

We kijken terug op een zeer geslaagde dag en zien uit naar de volgende 4e winterwedstrijd, deze wordt gevist op 11 Februari aan de Inthiemasingel te Workum tot dan.

Nieuwsoverzicht