Verslag Zomerviskaravaan 2023

Zomerviskaravaan 31 augustus in de visparel De Hege Wier

In de laatste week van de zomervakantie heeft voor de 3e keer het jaarlijkse zomerviskaravaan plaats gevonden. 25 kinderen hadden zich voor dit evenement opgegeven via stekkie.nl

Locatie:

Hengelsport vereniging De Deinende Dobber heeft in samenwerking met sportvisserij Nederland alweer voor de 3e keer het visevenement de Zomerviskaravaan georganiseerd. Locatie onze mooie visparel De Hege Wier aan de zandweg te Menaam.

De opbouw:

Donderdag 31 augustus met een groep vrijwilligers vroeg uit de veren om alle benodigde werkzaamheden te verrichten. Dit jaar hadden we voor het eerst de promotiebus van Sportvisserij Fryslan tot onze beschikking waarin zich alle benodigde materialen bevonden.

Aankomst van de kinderen:

Het evenement begon om 9.30 uur even daarvoor moesten we even een flinke bui verwerken die we goed hebben doorstaan. Daarna geen regen meer gehad en daar waren we natuurlijk heel blij mee. De kinderen moesten zich melden bij inschrijfpost kregen vervolgens een deelnemersbandje en werden daarna gekoppeld aan een viscoach.

De activiteiten:

In de openlucht waren 3 werpspelen georganiseerd en in de tenten, waar we verschillende tafels en bankjes hadden staan, leerden de kinderen kunstvissen onthaken, tuigjes maken , hengel optuigen en hoe moet je vissen. Elke coach kreeg 4 a 5 kinderen onder zijn hoede waarmee hij vervolgens alle onderdelen langs ging. Spontaan werden daarna de visplekken rondom de Hege Wier ingenomen en kon de theorie omgezet worden naar praktijk. Al snel kwamen de eerste vissen op de kant die vervolgens met de benodigde kennis door de kinderen netjes werden terug gezet. Dit jaar hadden we voor het eerst ook feederhengels klaar staan die enthousiast werden gebruikt.

De Pauze:

De gezamenlijke pauze was om 12.00 uur. De kinderen hadden inmiddels al een pakje drinken en een zakje chips gehad en nu kregen ze ook nog een ijsje. Gezellig was het zo met z’n allen in de tenten; mooie verhalen en blije koppies. Na de lunch weer lekker vissen tot een uur of twee. Daarna alles netjes opruimen en met een hengel en goody bag weer blij naar huis.

Terugblik:

Het bestuur en de vrijwilligers van HSV De Deinende Dobber kijken terug op een zeer geslaagd evenement. Een woord van dank aan Sportvisserij Fryslan en Sportvisserij Nederland voor het beschikbaar stellen van alle materialen en op naar volgend jaar die waarschijnlijk op een andere locatie zal plaats vinden.

 

 

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht