Verslag streetfish wedstrijd

Op 12 november 2023 togen 14 roofvissers naar hotel restaurant de Poort van Franeker voor onze jaarlijkse roofviswedstrijd. Na koffie met gevulde koek kon er gevist worden.

Het heeft in de periode voor de wedstrijd overvloedig geregend. Troebel water in combinatie met een torenhoge luchtdruk maakten de verwachtingen niet al te hoog. Maar het weer was prima. Het was droog, niet koud en nauwelijks wind. Regelmatig scheen er een  aangenaam zonnetje. 

Het viel niet mee om een vis te vangen. De meeste deelnemers zagen geen schub. Toch vingen 3 deelnemers vis. Richard Dreyer werd winnaar van de dag met 3 snoekbaarzen. Albert Abbink ving een snoek en werd daarmee 3e.

Dat de aanhouder wint, bewees Ruud Roelvink. In de laatste minuten van de wedstrijd gooide hij nog één keer een shadje tegen een pijler bij de brug.  Na een spannende lange dril landde hij een dikke snoek van 87 cm. Hij won daarmee de 2e prijs en de prijs voor de grootste vis.

We waren blij met de deelname van 2 jonge deelnemers Hoite en Jarno. Zij kregen als aanmoediging de prijzen die waren bestemd voor de nummers 4 en 5.

Wij bedanken Hotel de Poort van Franeker voor hun gastvrijheid en  Idzenga Hengelsport in Makkum voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

Nieuwsoverzicht