Verslag dagtocht 2023

Zaterdag 2 september organiseerde De Deinende Dobber haar traditionele dagtocht.
Niet een dag voor zware feederhengels, kilo’s wormen en trays mais, maar een wedstrijd op een mooie locatie waar gemoedelijkheid en gezelligheid belangrijk is.

We kozen dit jaar voor de Tussenlinde bij Kuinre. Een prachtige plek. Het water was niet diep. Er was goed ruimte voor parkeren en afsteken van de vaste hengel op de brede berm.

Het was voor Siem Vos een thuiswedstrijd. Hij had de stekken uitgezet en zorgde voor het loten en wegen.

8 vissers hebben zich opgegeven. Er werd overwegend met de vaste hengel gevist. Sommigen kozen er voor om met een licht feeder hengeltje tegen de overkant te vissen. De meesten vingen vooral kleine vis. Ruisvoorns, kolbeien en blankvoorns. Hier en daar werd een “bonus” brasem gevangen. Albert Abbink wist in korte tijd een schooltje van 6 brasems te vangen en werd daarmee de winnaar.

Siem Vos werd 2e. Hij ving een indrukwekkende hoeveelheid kleine vis. Ruud de Boer werd 3e , mede dankzij een brasem van 53 cm. Daarmee won hij ook de prijs voor de grootste vis. We visten ’s ochtends van 8 tot 12 en ’s middags van half 1 tot half 4. Tussendoor stond het traditionele broodje haring en voor de liefhebber een berenburgje  klaar.

Met kleine vis is het hard werken om aan wat gewicht te komen. Een enkele visser slaagde er in om  in al die drukte op de viskist in het zonnetje, een uiltje te knappen. De buren hielden in de gaten of hij niet in het water zou tuimelen.

We sloten de dag af  in Wolvega waar in de lunchroom een snackje en een drankje werden genuttigd.

We hadden een prima dag.

 

Uitslag

 

Uitslag Naam Stek Kilogram
1 Albert Abbink 4 7.610 gram
2 Siem Vos 2 5.440 gram
3 Ruud de Boer 7 3.730 gram/grootste vis 53 cm
4 Tony Landskroon 8 3.350 gram
4 Ruud Roelvink 1 3.350 gram
5 Rob deb Boer 5 3.170 gram
6 Simon Talman 2 2.560 gram
7 Bert Doornbos 3 1.440 gram
       

 

Nieuwsoverzicht