Om ‘e Toer wedstrijd

Op zaterdagmiddag 24 september is voor de 13e keer de jaarlijkse Om ‘e Toer wedstrijd gevist, gesponsord door café het Wapen van Baarderadeel en georganiseerd door HSV de Deinende Dobber.

De wedstrijd werd voorheen jaarlijks gehouden in de Jorwerder vaart in en rondom Jorwerd. Omdat de Jorwerdervaart tegenwoordig in september dichtgegroeid is met waterplanten, is wederom uitgeweken naar de Mantgumervaart bij de Wjukken te Mantgum.

In vrijwel heel Nederland was het nat en regenachtig, alleen bij ons in het noorden was het droog met een zonnetje. De achterste stekken waren het beste. Werd vooraan alleen kleine vis gevangen, achteraan was het anders. De strijd ging tussen Ruud de Boer op de eindstek en Siem Vos op steknummer 4. Ruud ving een bonusvis, een enorme giebel van 41,3 cm en daarmee was de strijd beslist.
Na afloop was de prijsuitreiking in café Het Wapen van Baarderadeel, waarbij ook nog drie prijzen werden verloot op steknummer. De prijzen bestonden uit pakketten die samengesteld waren door bakkerij Sybesma uit Mantgum. Er kon teruggekeken worden op een zeer geslaagde wedstrijd. De uitslag was als volgt:
1) Ruud de Boer 5.340 gram
2) Siem Vos 3.580 gram
3) Ruud Roelvink 2.040 gram
4) Tonny Landskroon 1.125 gram
5) Wil Bakker 960 gram
6) Rob den Boer 840 gram
De grootste vis was voor Ruud de Boer met zijn giebel van 41,3 cm.
 
Nieuwsoverzicht