Noord West Friesland wint Finale ONK Clubs 2022

Het team van 15 vissers van Noord West Friesland (een combinatie van HSV De Deinende Dobber en HSV ons genoegen Makkum) mocht als huidig club kampioen van Friesland op zaterdag 29 oktober 2022 naar de NK clubs te West Graftdijk.

Zoals gebruikelijk hadden de vissers de auto’s weer vol geladen en moest de mist getrotseerd woorden om bij de verzamelplaats langs de snelweg A7 in Noord Holland te verzamelen. De teamcoach ontving zo rond 8.45 uur de stekplaatsen van de vissers zodat we konden vertrekken naar het Noord Hollands kanaal. Om goed beslagen ter ijs te komen werden aan alle vissers mestpiertjes en vers de vase uitgedeeld. Dit bleek later een gouden greep te zijn.
Het visparcours verdeeld in de vakken A t/m E lag aan het Noord-Hollands Kanaal wat een mooi diep water is met een goed visbestand. De 158 deelnemers konden tot 11.00 uur hun visstek opbouwen.
De keuze van de hengel was vrij; elke vissers moest dus zelf bepalen of er met de vaste hengel of met de feeder gevist ging worden. Om 11.00 uur klonk het startsignaal en onder heerlijke weersomstandigheden werden alle korven en dobbers te water gelaten.
Om 16.00 uur klonk het eindsignaal en kon er gewogen worden. De vangsten zo bleek later liepen per vak nogal uiteen en toch is er uiteindelijk door alle vissers in totaal 831 kilogram vis gevangen.
Nadat de visstek opgeruimd kon worden begaven alle vissers zich naar de Vermaning in Wormerveer voor de prijsuitreiking. De uitslag van het kampioenschap wordt bepaald door de 5 beste vissers uit de club. Bij maximaal 15 vissers in je club geeft je dit dus meer kans op een goed eindresultaat.
De prijsuitreiking begon om 18.30 uur en dat werd een zenuwslopende uitreiking. Vorig jaar werd de 4e plaats en de hoop was nu wel dat dit minimaal met één plaats overtroffen kon worden. Winnaar van de 3e plaats had 143 punten, de winnaar van de 2e plaats had 144 en de vissers van Noord West Friesland wisten met 145 punten het Open Nederlands Kampioenschap Clubs te winnen.
Met een grote beker en een cheque van 500 euro mochten alle 15 vissers de rit over de Afsluitdijk weer zeer tevreden afleggen.
Alle uitslagen zijn als bijlage toegevoegd
Nieuwsoverzicht