Enthousiaste streetvissers in Franeker

Afgelopen zondag 25 september melden zich om 8.00 uur 12 enthousiaste streetvissers bij Hotel-Restaurant Poort van Franeker waar de koffie en de gevulde koeken al klaar stond. Een paar vissers moesten door omstandigheden afzeggen maar die zien we volgend jaar zeker terug.

Onder genot van een kop koffie en mooie verhalen kwam de sfeer er snel in en konden we het programma en de scorekaart even doornemen. Rond de klok van 9.00 uur vertrokken de roofvissers met prachtig weer voor de strijd die tot 15.00 zou duren. Ze moesten tussendoor wel een bui van drie kwartier verwerken.
We hadden afgesproken dat het parcours vrij was echter alles moest te voet afgelegd worden. Het zou een taaie visserij worden waarbij dikke snoeken en snoekbaarzen lieten zich niet vangen. Henk van der Zee had de grootste vis een snoek van 57 centimeter.
Zo rond de klok van 15.15 uur was iedereen weer terug bij Hotel-restaurant Poort van Franeker waar we onder genot van een drankje en hapje met de prijsuitreiking afsloten. Eén visser, Richard Dreyer, zo bleek stak er vandaag met kop en schouders dik bovenuit hij haalde 295,5 punten hij werd zodoende 1e. Gefeliciteerd Richard.
De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en feliciteert alle prijswinnaars, dankt de deelnemers voor hun deelname en hoopt jullie natuurlijk volgend jaar terug te zien.
Een speciaal woordje van dank aan Idzenga Hengelsport te Makkum die de prijzen beschikbaar stelde.
1e plaats Richard Dreyer
2e plaats Siem Vos
3e plaats Jarno Oegema
4e plaats Gerrit Oegema
5e plaats Henk van der Zee + grootste vis
6e plaats Bert Doornbos
7e plaats Bart Bouma
8e plaats Kelvin Seffinga
Nieuwsoverzicht