Beleefdag

Zaterdag 27 mei hebben we onze eerst beleefdag van het jaar uitgevoerd locatie de visparel De Hege Wier. De doelstelling van de beleefdag is om leden van HSV de deinende dobber kennis te laten maken met de huidige vistechnieken, vandaag stond het feedervissen centraal.

We hadden twee aanmeldingen binnen gekregen Berend en kleinzoon Marin we hadden natuurlijk liever meer aanmeldingen gezien, echter het is een begin dus we zijn er voor gegaan. Om 9.00 uur even kennis maken bakkie koffie en dit onder prachtige weersomstandigheden.

 

Het feedervissen doe je met een werphengel, aan de hoofdlijn bevind zich een schuifbare voerkorf(freerunning systeem) met een verwisselbare onderlijn waar het aas op de haak wordt gezet. Eerst zoek je een mooie afstand waar de voerkorf een mooie ondergrond heeft als je tevreden bent zet je de hoofdlijn achter de klip op je werpmolen zodoende gooi je steeds dezelfde afstand.

 

Na de nodige uitleg van Albert Abbing en Ruud Roelvink konden Berend en Marin met het vissen beginnen, er werden een aantal vissen gevangen echter de dikke brasems lieten het afweten. Zo rond half 11 even een bakkie koffie en frisdrank voor Marin. Nog een uurtje vissen en kletsen en dan alles weer opruimen.

We kijken terug op een geslaagde beleefochtend hopen echter wel als u dit verslag leest dat wij u op de volgende beleefochtend mogen ontmoeten, wij zorgen voor alle vismaterialen en natuurlijk een bakkie koffie.

HSV de deinende dobber heeft een nieuwsbrief hierin zullen we de volgende beleefochtend kenbaar maken, de verwachting is dat dit in oktober zal zijn.

Nieuwsoverzicht