1e Winterwedstrijd 12 november 2022 - van Harinxmakanaal te Midlum

Na een prachtige zomercompetitie stond vandaag 12 november de 1e winterwedstrijd alweer op het programma. Het was mistig met een klein windje op de kant. Dit alles maakte het een beetje fris geen probleem echter voor de 14 winters geklede vissers.

Het parcours was verdeeld over de vakken A en B en om 9.00 uur startte de wedstrijd. Als je over het water keek zag je een aantal vaste hengels veel vissers hadden echter voor de feederhengel gekozen.
De laatste weken wordt er over het algemeen weinig grote brasem gevangen dus we waren wel benieuwd wat het van Harinxmakanaal zou opleveren. De verhalen van de vissers na afloop bevestigde het geen we vermoede; geen dikke brasems wel half wasjes(kleine brasem) en veel kleine vis voornamelijk kolblei.
De uitslag in de vakken gaf een duidelijk beeld dat het vandaag behoorlijk spannend was. Het B vak had een kleine 9 kilo meer vis. Naast witvis zijn er ook nog andere vangsten te melden; een ervan is de Chinese wolhandkrab. Sommige vissers hadden hier behoorlijk last van. Vermeldingswaardig was de mooie snoekbaars die Freerk van Duinen zo rond 14.00 uur aan de feederhengel ving. Deze werd natuurlijk weer netjes terug gezet.
Terugkijkend hebben we een mooie spannende 1e winterwedstrijd gehad en verheugen ons al op de 2e winterwedstrijd, die wordt op 17 december aan de stadsstreng te Bolsward gevist.
Nieuwsoverzicht